La nostra escola

A la nostra escola l’infant és el subjecte del seu propi aprenentatge, el qual el va construint a partir del joc, la descoberta de l’entorn i d’ell mateix, l’experimentació, l’observació…

L’equip d’educadores vetllem perquè l’escola sigui un espai adient pels infants, atenent les seves necessitats i tenint el compte el moment evolutiu en el que es troben.

Partim dels coneixements previs i dels interessos dels infants per tal de garantir la motivació en totes les activitats que els proposem. Per tant, els oferim el temps, preparem l’espai i els materials adients i els acompanyem per a que creixin, aprenguin a explorar, a resoldre situacions o conflictes amb els companys i a relacionar-se.

objectius de l'escola

L’escola bressol


L’escola bressol és una institució socialitzadora que genera confiança i seguretat.


L’escola potencia el desenvolupament de la personalitat, així com el temperament i el caràcter del nen i nena, el desenvolupament afectiu i les funcions bàsiques de l’infant.


Els seus objectius principals són la conquesta de l’autonomia, de l’autocontrol, l’autoestima i la identitat; i aprendre a compartir, ajudar i esperar.


El mestre


El mestre és el referent social dins de l’escola al que els nens i nenes imiten i en el que cerquen suport i seguretat a través de l’afecte.


El seu objectiu és aconseguir l’evolució de conductes afectives i socials.

Carta d'un infant

NO em donis tot el que et demani. De vegades només demano per veure fins a quant puc aconseguir.
NO em cridis. Et respecto menys quan ho fas i m’ensenyes a cridar a mi també, i jo no vull fer-ho.
NO em donis sempre ordres. Si en comptes d’ordres de vegades em demanessis les coses jo ho faria més ràpid i més de gust.
Compleix les promeses, bones o dolentes. Si em promets un premi dóna-me’l, però també si és un càstig.
NO em comparis amb ningú, especialment amb els meus germans. Si tu em fas lluir millor que els altres, algú patirà, i si em fas lluir pitjor que els altres, seré jo qui pateixi.
Deixa’m valer-me per mi mateix/a. Si ho fas tot per mi, jo mai podré aprendre.
NO diguis mentides davant meu, ni em demanis que les digui per tu, encara que sigui per treure’t d’un problema. Em fas sentir malament i perdre la fe en el que em dius.
Quan estiguis equivocat en alguna cosa admete-ho i creixerà l’opinió que tinc de tu i m’ensenyaràs a admetre les meves equivocacions també.
Tracta’m amb la mateixa amabilitat i cordialitat amb què tractes als teus amics, ja que perquè siguem família, això no vol dir que no puguem ser amics també,
Intenta ser coherent amb el que dius i el que fas.
Quan t’expliqui un problema meu NO em diguis: “ No tinc temps per bajanades” o “ Això no té cap importància”. Tracta de comprendre’m i ajudar-me.
Estima’m i digues-m’ho. A mi m’agrada escoltar com ho dius, encara que tu no creguis necessari dir-m’ho.
En definitiva, parla amb mi, el diàleg entre nosaltres és el més important.”